Advent i vårt hus

Till slut fick jag tag på adventsstjärnan! Men attans vad jag fick leta. Hatar förråd, varför blir dom alltid överbelamrade?


Hushållerskan
Just nu

Morgonpromenad till jobbet. Soligt o fint!


Sytid

Harblivit ont om sytid på sistone men klippt ut lappar till några filtar har jag hunnit med. Problemet nu är bara att jag inte hinner sy ihop dom eller rättare sagt när kvällen kommer och lilla prinsessan äntligen har somnat så har jag sysselsatt mig med vardagliga sysslor och sen fastnat i soffan. Men det ska nog bli ordning på dom här lapparna också.. Tids nog!


Mormors jobb

Häromdagen hälsade vi på mormor på jobbet. Självklart var vi med på fikarasten! Clara tyckte det var mycket spännande!


18 månader

Jag förvånas varenda gång jag ska tala om hur gammal hon är! 18 månader, 1,5 år. Hur är det möjligt?

Och lilla damen blir mer och mera barn. Spåren av den lilla bebisen blir allt färre och färre... Öh ok då, hon kommer alltid vara min lilla bebis men ändå ni fattar!

Hon surrar en massa men talar ofta i gåtor. Tungan liksom krullar sig och ut kommer en lång ramsa med mer eller mindre oförstående ord. Kul! Men visst urskiljer vi några ord: mamma, pappa, tittut, nana (Annie), baba (boll eller ballong), ampa (lampa), tack tack. Och jag märker hur språket mer och mer formas till ord. Hon härmar och försöker. 

 På 18 månaderskontrollen fick vi veta att hon brås på mig, liten o nätt. 9,8 kg och längden fick vi till ca 75 cm... Fast om den siffran stämmer på pricken är osäkert. Clara var inte överens med måttstickan. Det var inte kul. Sprutan gick galant däremot!

På dagarna spenderar Clara sin tid hos dagmamman. Där busar och myser hon med fyra andra små knattar. Två dagar i veckan slår ortens dagmammor ihop och då busas det i annan lokal med alla de andra dagbarnen. En bra lösning tycker jag! Och att vi har världens gulligaste dagmamma är ju bara så underbart. Fredagar är hon ledig och busar med sin pappa. Där sover hon också varannan helg. 

Hemma står brioköket högt i topp men även den lilla pojkdockan utan kläder... En mössa har jag dock knåpat ihop... En fleecefodrad dessutom. Varför han ska ha en sån är dock en annan femma?! Han är ju bara inne. Innan läggdags lägger vi honom i den lilla docksängen som Clara nyligen fått av Mira. Pussar gonatt, stoppar om o klappar på kinden, 
Men allra viktigast är såklart kaninen.
Hon går ingenstans utan den. 

Borsta tänder och klippa naglar är ingen favoritsyssla. Inte heller tycket hon om när dammsugarn ska fram. 

Efter lite stök och bök den sista tiden så har fyra nya tänder tittat fram. Nu har hon alltså sju stycken.

Dansar glatt när det spelas musik. Favoriten just nu är the fox. 

Nä nu ska denna mamman sova. Tack för tips på vad ni vill läsa om!Lust

Hjälp mig finna lusten att blogga igen! Är ni kvar överhuvudtaget? Vad vill ni läsa om.?

Min inspiration är i botten just nu. Bjuder på en gungbild så länge.Vid spisen

Hon har funnit sin plats! Hihi, vid den rosa spisen! Hon fick nyligen ärva den av Mira och gosse... Gissa om jag har fått smaka på mycket mat den senaste tiden?! Jodå, både det ena och det andra! 


Puss o gonatt

Kvällsmacka och gonattpuss!Kanelbulle

Åh vilka gulliga kunder vi har. Idag var det en gullig dam som kom in med en påse kanelbullar till oss! Åh gosse vilka goda bullar!


Mormorsruta

Åh titta vad jag lärde mig i tisdags. Den klassiska mormorsrutan! Haha, dessa två ska få hänga i vår julgran! 
Nu kan jag nog inta länka från mobilen men min fina mentor inom virkningen är Maria. En härlig tjej jag lärde känna i mammagruppen! Hon har även en blogg där hon skriver om foglossningar och livet i allmänhet. Titta in hos henne vettja. 

www.foglossning.blogg.se

Nattugglor

Jamenvisst. Mellan 01-06 var vi vaken inatt! Trötta? Svar JA!

RSS 2.0