Dagen

Hej alla glada!
Idag var det full rulle på jobbet. Begravningsbinderier, altarblommor, bud och beställningar. Tiden går snabbt när det är mycket att göra!
Och innan jobbet var jag till tandläkaren. Gick ju finfint det. Och billigare än vad jag räknat med. 540 spänn gick det på!
Ja, det var inte mycket mer från mig idag. Ha det! /Atollen

Mårten Lärka

Nu är det bäst att ni plockar fram kalendern och planerar in detta! Mårten Lärka värmer upp inför Eldkvarn på Rosehills i LJusdal. Be there!


...

Däckade i soffan när jag kom hem. Och här ligger jag kvar fortfarande. Har nog aldrig varit så trött. Sov i en och en halv timme. Inte bra. Jag är inte gjord för tupplurar. Blir ju helt i obalans av dom...


En puss till påsk

 
  
Snart är det påsk! Men attans vad vi får vänta på påsken i år...

Ranunkel

 
I just love it!

Nöt-Crème

All heder åt familjen Printzell. I år fyller deras populära produkt nöt-crème 50 År. Det måste ju firas med ett par påsar, eller hur?

 
Klicka på bilden för att komma till hemsidan.

Storråtta eller storhandling

Med risk för att verka tjatig. Ja, jag vet att det finn större problem som tex storråttan som huserar i matkällaren hemma hos lärkas, strålningen i japan, svält och allt vet vad. Men den här s-tans handlingen tar alla rekord. Och ja, jag handlar nu i affekt. Men det är allvarligt inte kul att handla när man inte har bil. Och med en förkyning är det ännu värre. Var genomblöt av ansträngningen. HJärtat slår i hundratio och andningen ska vi inte tala om. Tunga kassar är döden. Tur att jag iaf fick med mig två 6-pack nötcrème hem...


Trötter

Men shit vad trött jag är. Mobillarmet går varmt här idag.

Vad ska man hitta på en dag som denna då? Fortsätta värna om förkylningen eller hitta på nåt skoj. Måste iaf gå och handla mat. Men det känns ju som ett helt företag i sig. Tungt blir det ju oavsett hur man handlar. Och en bra bit är det att gå. Men attans vad det ekar tomt i kyskåpet så strapatsen känns ju helt ok ändå... eller kommer att göra när det är klart!


Återhämtning

Jag trodde inte det fanns tid för återhämtning en dag som denna. En timme förlorad men vad spelar det för roll när man får sova hur länge som helst. Kroppen skrek efter vila så nog var jag utvilad alltid när jag vaknade 12.30. Sjusovaren av värsta slaget. Hihi. Men har ju inte hunnit vila mycket i min förkylning... Det var välbehövt tror jag!

Igår efter jobbet var det tjejfest på schemat. Och det var så himla roligt. Ett glatt gäng med tjejer och två små charmiga killar. God mat och en massa efterrätt. Kan det bli bättre?!

Världens bästa

Nu börjar man komma på fötter igen. Tar igen mig med en kopp lugnande yogi-te. Att jag kokar te hör verkligen inte till vanligheten. Jag tycker det är totalt onödigt att dricka te. Fyller i mina ögon inte en endaste funktion. Varför dricka te när man har kaffe? Men tar det nu med lite honung i läkande syfte. Världens godaste honung är det iaf och den är från min morbrors biodling.

Status 2

Febern bedarrar medan stormen tycks öka i styrka. Det är jävla blåsväder nuförtiden.

Är hemma från jobbet idag. Tempen står just nu på 37,1. Känner mig fortfarande lite febrig dock men det är väl bara att förlita sig till termometern. Haha.
Förkylningen är kvar. HUvudet fullt av snor och näsan rinner. Men det halsonda är bättre. På det stora hela en klar förbättring sen igår. A quick recovery. Och imorgon kränger jag vårlökar igen!


Status

Febern stiger. Från att ha haft 36,5 imorse då jag verkligen hade en febertopp till att nu ha 38.5. Notera att min temp är väldigt låg i vanliga fall. Nu känner jag mig nästintill död. Snorig och dan till på köpet!

Nu är det jag som bäddar ner mig!

Strömavbrott

Förkylningen kom som ett brev på posten i samband med strömavbrottet igårkväll. Ja, det är sant. Under de fyrtio minuter som det var kolsvart här hemma smög sig jävelskapet på. Och jag har praktiskt taget sovit som en kratta inatt. Somnade vid halv tre och vaknade sen ett tiotal gånger av att halsen rev som bara den. Huvva. Men med lite alvedon, nässpray och halstabletter är man nu på fötterna igen!

So long! / Atollen

Marlen Haushofer

 
  

Har ni nte läst den så gör det genast! Fängslande läsning av denna österikiska kvinna.

Det är Jula det!

Men attans, dammsugaren har fått nytt liv. Glider fram över golvet som inget annat. Vilket underverk ett enda litet munstycke kan göra. Jag råder er genast att åka till jula och köpa nytt munstycke till era gamla monster. Nu är det riktigt kul att städa. Det har jag ägnat dagen åt.
Men även lite vila i den gamla fåtöljen invid balkongdörren. Sol och vitaminer. Och kultiration i högtalarna såklart!
Nu skriker magen efter mat. Får se om jag lyckas få ihop något av det som finns. Kylskåpet ekar tomt och plånboken likaså. De sista slantarna gick ju till soffgruppen!

På återseende!/Atollen

Smått o gott

Gottegris som jag är så faller jag lätt för burkar som dessa! Kanske något att stoppa karran i!


Starke Anders

Han har stark, han är händig!
Anders tittade förbi och drog bort det trasiga mustycket! Det som satt som berg. Så nu är Atollen i städartagen igen. Inhandlade dessutom ett nytt munstycke på Jula. Jag gick på ett säkert kort och köpte ett likadant. Huruvida man nu kan se det som säkert eller ej är ju nåt man kan fundera på. Mitt gick ju visserligen sönder så det verkar ju kanske lite korkat att gå på samma igen men å andra sidan har jag haft det i evigheter nästan. Det är slittåligt! Och smidigt!Tävling avslutad - vinnaren dragen

Bege er nu till Blomsterfröknarnas hemsida och se vem den lycklige vinnaren i vår tävling är.


Hattefnatt

Inte måste man gå långt för att hitta värsta hattgömman. Haha, hade en trevlig liten hattsession med MÅrten. Frågan är ju bara. Vilken är egentligen snyggast?

SöndagslunchFyllda lövbiffar till lunch. Det är inte dåligt det!

Nyrokoko

Lyfte in möblerna i salongen igår. Nu är de således inne i rätt rum och återstår bara att möblera så det ser bra ut. Samt att dyschan ska bäras ut. Här kommer några bilder på härligheten.
Men innan vi börjar så drar vi på ICA Starks i Harmånger.
Gonatt


Dyschatell

Imorgon drar jag till Jättendal. Ser verkligen fram emot att fixa till i salongen där den nya (gamla) soffgruppen ska få flytta in. Kommer bli skitsnyggt! Ja, det är vad jag tror iaf.
Den gamla gruppen samt dyschan åker ut ögonaböj. Eller dyschatell som det egentligen heter.

"En dyschatell är en soffa utan arm- och ryggstöd och är avsedd för vila. Dyscha är en förkortning av dyschatell. Ordet härrör från den den franska ministern greve Duchatel, som var en verksam i Köpenhamn på 1880- talet. När han skulle hem till Frankrike igen kunde han inte ta med sig alla sina saker utan ställde till med auktion. På denna inropade den skånske friherren von Blixen-Fineck en liggsoffa med lösa dynor i ryggen, som fick namn efter sin förra ägare. Från att sålunda ursprungligen ha varit ett familjeskämt spred sig ordet dyschatell.[1]"
                                                                                                                                                                        
Enligt Wikipedia

Kistdekoration

Här kommer bilder på dekorationen som lovat. Men snälla ni, bortse från omgivningen och föreställ er ett vackert kapell, en vacker psalm och ett sista farväl.
 
 
  
 
 


Ett personligt minne

Idag fick jag äran att göra en lite annorlunda kistdekoration. En slingrande vårig dekoration som vävs samman med en rana.
Ordet rana var för mig helt obekant innan. Så obekant att jag inte ens fattade vad det var förrän jag fick se en. En tradionell rana är vävd i ull och hängs upp på väggen likt en tavla.
Några vita blockljus på kistan också. BLev himla fint om jag får säga det själv. Det är inspirerande att få göra personliga dekorationer. Bild kommer.

Ge mig styrkaSådär i förbifarten kan jag ju lätt konstatera att jag inte har blivit någe starkare sen sist. Tänker att nån gång borde det lossna. Så tar i för kung och fosterland varenda gång jag går in i köket.

Ok, jag ger mig

OK, nu börjar nerverna klättra utanpå kroppen. Bestämde mig för att inte hetsa upp mig över munstycket, fine! Skriver ett långt inlägg. Längre än vanligt. Och så försvinner det bara. Swisch. Borta.

Jaja, jag slutade att gråta över spilld mjölk. Tog fram gammfåtöljen till balkongendörren där solen värmde och gassade. Räknade till tio och började så smånigom njuta av det underbara vädret. Otroligt skönt. Läste tom ut en bok som jag hållt på med i evigheter nästan.

  

Sen blev det en härlig promenad till en matbutik i Haga. Tragiskt. Där ekade hyllorna tomma. Fick med mig det allra nödvändigaste samt en Loka med ny smak. Väl hemma törstar min strupe efter nyheten. Tänker mig inte för och vips har jag Loka över hela mig och köksgolvet. Ja, det ska inte vara lätt alla gånger!

Städproblemet i sig kvarstår ju dock. Skulle behöva en sjuhelsikes stark karl som kan få bort den resterande delen av munstycket. Ja den lilla biten som faktiskt sitter kvar på röret. Själv kan jag inte rubba den. Sen köpa mig ett nytt smidigt munstycke. Av vad jag sugit upp från nätet så finns det en nätt modell som heter Twinner. Kanske kan vara något. Liknar lite det jag hade...

Och nu är det läge att kopiera detta innan jag publicerar igen. Man lär sig av sina misstag ibland. Hej så länge

F*ck F*ck F**k

Den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket!

Jag som höjde den gamla maskinen till skyarna för bara några veckor sedan. Idag slänger jag långa ramsor efter den. Fula ord. Jag som skulle till och städa idag ser ut som fan här. Men vad händer, det allra första som händer. Jo, hela munstycket går sönder. F**k. Blev till att ta fram sopen. Borde ju gå att byta ut munstycket bara. För det är ju inte orginalstycket som sitter på nu ens en gång. Men det sitter som berg...
Oh no, har inte lust att köpa en ny dammsugare. Trots att jag är väldigt sur på min kompnajon just nu. Den suger! Så ligger den mig varmt åt hjärtat ändå... Haha

 

Fast det finns ju värre problem. Japan.

sexpack

Va less jag blir! Såg fram emot att lägga mig i soffan och chilla men vad händer. Jo precis i steget mellan stående och liggande så välter jag ner ett glas vatten över bord och golv. 
Men jag har bara mig själv att skylla. Drog ju den sabla strömkabeln till datorn jäms med hela bordsskivan. Tack och lov så klarade nötcrèmen sig. 6-pack från Willys. Bästa som finns!
 

 
Gerberafest

 
 
Idag har det trådats Gerbera minsann. Gerbera i alla de färger. Fick även lära mig idag att det finns en Gerbera som heter Charlotte, som jag typ.
Anledningen till att vi köpt hem så mycket är för att vi kommer ha ett kanonerbjudande i veckan. Tisdag -torsdag. Endast 10 kr styck.

Den vackra blomsterfröken på bilden är vår praktikant.

Invito

Igårkväll blev det även en sväng till Invito för ett par drinkar. Trevligt värre! Invito is the plays. Riktigt skickliga killar bakom bardisken är det också!


Loppisfynd

 
  
  

På väg till mataffären igår stötte vi plötsligt på en nyöppnad loppis. Den var det för oss iaf men hade tydligen funnits där i ett år. Innan vi går in kläcker Mårten ur sig att han tror vi kmmer göra värsta klippet därinne!
Som vanligt går Mårten till skivorna och jag till böckerna. Och redan då ser jag dom. Ett helt hyllplan med Agnes Von Krusenstjerna böcker i gammal tappning. Vilken lycka. Tittar mig omkring för att se så ingen annan lagt märke till den guldgruva som jag hade framför mig!!! Smyger bort till Mårten och ber honom komma snarast....
Wow, hela högen åker ner i kundkorgen. 19 böcker av bästa författarinnan nånsin! Mårten ser till att vi får ett bra pris!
och inte nog med det. Inne på möbelavdelningen händer något sensationellt. För en gångs skull är vi rörande överrens om något. Den lilla senapsgula "bakelsesoffgruppen" ska bli vår. Haha, här sätts alla våra logistikskunskaper på prov. En timme senare lastar vi soffan i en lånad bil och en lånad släpvagn. Styr kosan till Jättendal och salongen där soffan ska få stå.
Blev förresten riktigt imponerad av Mårtens bilkörning med släp. Han kan han! 

Vad gäller den där mathandlingen så blev den inte särskilt bra. Glömde hälften av det som stod på listan... haha

Bilder på soffgruppen kommer inom kort!

Bishop

Oj då, idag blev det middag på bishop igen. Fast denna gång med Lärkan på andra sidan bordet. Och en Bishop burgare på tallriken! Trevligt!


Vårkänslor

Gosse vad tiden går. Snart är det vår. Fast man har svårt att tro det för just nu snöar det ute! Men gott om vårkänslor hinner man få de dagar då solen skiner och av alla härliga vårlökar vi säljer.


Gråta en skvätt

Jaha, då har man gråtit en skvätt till "den hemlige miljonären".

Inte bara blommor

Nu har vi fått in en massa härliga trädgårdsmöbler till butiken. Passar även utmärkt i hemmet.

 
  
  
 

Jag skulle iaf kunna ha dessa godoingar i min trädgård.

Internationella kvinnodagen

Men oj vad det blir fira av. Idag intog mamma och jag middagen på Bishop. Blev middag och vin.

 

Fettisdagen

Firade fettisdagen i måndags med hembakta semlor hemma hos Lärkas, Gott som bara den!

 

Atollen goes hairdresser

..Igen... Jag fattar faktiskt inte om jag lyckats eller om jag är helt ute och cyklar. Har ju klippt Mårten ett par gånger nu. Men alltid med samma kompromiss, att det är helt på egen risk! Haha, och fria händer har jag för jämnan. Det är skönt att han liter på mig...

Vår i luften

Vilken härlig morgon. Öppnade fönstret och gladdes åt att höra ett vårigt fågelkvitter. Det är ett gott tecken på att våren är på väg. Gud vad jag längtar. Efter värme och sol. Och med spänd förväntan över vad som har överlevt den kalla vintern. Om kidsen i vita converse klara sig vintern igenom så borde väl någon ha förbarmat sig över mina växter, ja några iaf.


Rökta räkor

Igår åt vi rökta räkor för första gången i år. Det skulle man kunna leva på. Rökta räkor och Mårtens hemmagjorda aioli. Finns inget godare.Skidtur


Bästa turen nånsin. Strålande solsken, en ofantlig mängd energi och värsta bästa föret. Den lättviktade atollen gled fram på skaren som Charlotte Kalla men för MÅrten var föret något sämre. Han sjönk bitvis igenom och hade tyvärr fortfarande känningar av tjäran kvar. Var länge sen jag kände mig så pigg och glad. Måste vara solen.
Efter en timmes stakande över lägderna så avslutade vi med lite lek i en lång brant backe här på gården. Kul! Kul! Och snabbt gick det!

Renault 4

Det blåser hejvilt nu! Viner i kropp och tak. Hoppas det avtar till imorgon. KLockan två imorgon blir det helg. Blir upphämtad med Laban. Blir premiärturen för i år. Han står ju mestadels inne om vintern.

Har jag förresten berättat att vi har vaga planer på att bila ner till Frankrike i sommar och fira Renault 4:ans 50-årsdag. Haha, undrar om den går så långt? Vi  får se hur det blir ingenting bestämt ännu. Men det är en hel drös med Renault 4 fantaster som ska åka ner iaf. När jag ser gruppen framför mig så ser jag mest ett gäng herrar i övre medelåldern och Mårten då förståss!
Men skulle säkert bli en upplevelse att minnas. Men Mårten får ju köra isf. Aldrig att jag sätter mig och kör på vägar i europa med den bilångest jag har. Kan för övrigt inte köra Laban. Blir arg varje gång jag ska försöka för speglar, spakar och allt vad det nu är sitter ju helt åt fanders! Haha.


Snuskig fantasi

Det trillar konstiga ord ur munnen på mig. Så konstiga så att det blir mobbing av mig igen. Förra gången det hände så kläckte jag ur mig typ: -"Det är jobbigt när kön växer. Man får puls då! Läs mera om detta här.
Och det kan ju tolkas på olika sätt.

Häromdagen när jag hade sprungit in på Ica och köpt lunch sa jag när jag kom tillbaka: -"Tror du inte jag var inne och fingrade på den där baguetten igen. Jag sa ju åt mig själv att förra gången var den sista! Ja, det är tvetydigt. Men är det inte egentligen så att det är mina medarbetare som har väldigt snuskig fantasi?!
Förresten så är de inte så oskyldiga själva heller. Chefen sa jusenast idag till en kund att -"Den är snabb och bra, precis som man vill ha den! Haha!
Ja, vad ska man säga!

Make-over

Ojdå, jag borde skämmas. Tog tag i skafferiet idag. Fattar ni hur mycket grejer man har (hmm, jag iaf) där som är gamla. Ja, om man går efter bäst-före-datumet. Slängde två och en halv fulla kassar med torrvaror. En del grejer har ju liksom stått och blivit en del av inredningen i skafferiet. Man ser dom inte fast dom finns där.
Jaja, nu är det ordning och reda iaf.

 Är det bara jag som har det så här?, jag menar om ni verkligen börjar titta efter? Jag skyller det på mitt soloboende. Man hinner ju inte använda allt man har.

Och som ni ser rätt så tomt!

  
Before and after

Jag har faktiskt varit riktigt produktiv idag. Städat, tvättat, promenad till matbutiken (som för övrigt ligger alldeles för långt bort för den icke bilburne, man orkar ju liksom inte bära så mycket), men men fint väder var det iaf!
Skurat, spetsat till det, osv...


Om det där med spetskompetens...

...och om att dra saken till sin yttersta spets. Det är det jag funderar på idag.

 
  


Killen med hjärtat på rätta stället.

 
Vad är det första han säger när han vaknar upp på morgonen. Jo -"Jättendal". Haha, och när hans föräldrar senare frågar varför han sa så så svara han "Moster LOtta".

schyssta lökar

 
  
Påskliljor i glasvas. Enkelt och snyggt.

Vita pärlisar

Något så vackert som vita pärlhyacinter finns väl nästan inte. Vita, gängliga och bedårande söta. Vår.

 
  
 


snacka om lyxlunch

I vanliga fall springer jag in i lunchrummet, slänger in nå gamla rester till matlåda i mikron. Trycker start och slänger i mig maten. Men idag då. Plockar fram min till bredden fyllda matlåda med smörgåstårta. Sätter mig ner och njuter, gud vad jag njuter av denna utsökta lunch. Gosse vad gott det var. Tack för den Anna!

 
 

RSS 2.0