Också lite lattjo

 
  
  

En vesuvio på två

 
 

Pysselkväll

Vad gör man för kul när man är barnvakt en helg. Jo, åker till panduro och köper pysselgrejer. Jag lovar er att sen finns det att göra i flera flera timmar. Mira och jag är lika förtrollade. Det är verkligen skitkul. Vi har gjort en massa fina julkort. Se själva!

 
  
 

 

Motionera mera

Att jag inte är så sportig av mig har ni kanske förtsått. Och det slog mig än värre idag att jag inte har någon koll överhuvudtaget. Så idag fick jag ett helt inlägg med en förklaring till vad en hoover är. Hade inte den blekaste.
Promenader och arbete i trädgården är den ynka motion jag får.... Uscha, måste börja röra på mig mera. Fast å andra sidan brukar ju Anna och jag simma regelbundet... 1 gång/år. (förr var det 2)

Men nu får jag börja hoova (kan man säga så)...

 

Vilken är din favorit?

Om jag var tvungen att välja en frukt som jag måste hålla mig till i resetn av mitt liv så blir det självklart Satsumas. Lättskalade, gula och goda.

Men det finns baksidor också... precis som med allt här i livet. Har dock inte upplevt dem ännu. Min svåger påstår att man blir riktigt kass i magen om man äter en 4-5 stycken eller fler. Fisig och j-lig! (Haha, ursäkta Gurra).
Brukar själv stoppa vid 2-3 st. Men måste nog testa att äta flera, i studiesyfte. Haha, och defenetivt när jag är ensam hemma!

Vilken frukt skulle du välja att äta för resten av ditt liv?

  
Blomma och frukt.

Mera onödigt vetande; den frukt jag minst av allt skulle välja är banan.


Gravsmyckning

  
 
  
  
 

Dags för gravsmyckning. Här är ett axplock av våra egna kransar.

Herr och fru Lärka invites

Sådär ja, nu är båda restaurangerna öppna för säsongen och första gästerna är på inflygning. Verkar bli ett populärt hak.

Nyöppning


Kungsgårdens restaurang för fåglar har härmed invigts. Renovering av tak och diverse brister är gjorda. Menyn färdigställd och maten serverad. Nu hoppas vi bara på många gäster. Kommer inom kort att öppnas ännu en restaurang i omgivningen men det krävdes visst mera jobb på den.

Tagen på sängenInte var dag man blir tagen på sängen. Idag hade jag turen. Herr Lärka uppvaktade en halvsovandes Atoll med kokt ägg, mackor, mjölk och kaffe. Helt underbart. Stor puss till honom!
Nu är jag redo för nya äventyr. Ut i solen.

Mössa, musslor och massa sol.

Efter en härlig promenad och insamlande av kraft så tog vi tag i musslorna. Denna gången en thaigrytsvariant med pasta. Vi utgick från detta recept men ändrade och höftade lite längs vägen. Blev hur gott som helst. Mycket bättre än förra. Kanske för att jag var med och basade den här gången...hehe. Men Mårten är och förblir chef över nyponen och jag över sollapandet. Underbar dag!


Halloween

Häromdagen la vi märke till att Halloween infaller helgen före all helgona i år. Förvirrande. Och ni som går förbi våran trottoarpratare kommer att lägga märke till att jag är minst lika förvirrad. Jag har tydligen gjort en hyllning till det gamla metalbandet(eller vad det nu är för genre?) Helloween. Jag firar Helloween med läskiga buketter och planteringar. Det ni.

 
  
  


Jobba, äta och sova

Hej hopp!

 Blivit lite skrivet de sista dagarna. Med andra ord så har det inte hänt speciellt mycket. Jobba, äta, sova. Ja, den vanliga gamla visan ni vet. Trött som fanken är jag.

Hemläxa har jag också. Haha, det var ett tag sen man hade det. Var ju på den där säljkursen i onsdags och då fick jag en uppgift som skall utföras i butiken. En slags mätning. Spännande va?

 ...

Idag är jag så trött så trött.

...

Har inget att tillägga idag. Sov gott!


Säljkurs

På onsdag ska jag på säljkurs. Ska bli intressant. Sen är det jag som kränger blommor så det ryker om det!

Husmorstips

Idag är jag i städartagen. Så varför inte testa ett miljövänligt beprövat (dock ej av mej fram till idag) husmorstips. Vatten och en skvätt ättika. Det gör visst susen för dina speglar och fönster. Ser väldigt bra ut nu måste jag säga!Kanske ser annorlunda ut då solen skiner på. Apropå det så borde inte solen få lysa på nytvättade fönster för då infinner sig alltid nån slags besvikelse. Tycker inte ni det? Men summa summarum så tror jag faktiskt att jag fortsätter med ättikan framöver...

 
 

skåpbil

Och idag har jag åkt skåpbil med mamma. Så här roligt har vi!


Dags att göra fint på graven

Den här tiden på året är det dags att göra vinterfint på graven. Tända ljus, plantera ljung, hänga kransar, lägga gransris mm. Vi börjar just nu skylta för just detta ändamål. Halmstommar är inköpta och ligger nu i kylen och väntar på att bli dekorerade.

  
 
 

Mera kransar

Här kommer några flera varianter på kransar. För ute och inomhusbruk. Endats fantasin som sätter gränser när det kommer till kritan! Som ni ser så blev det ännu mera näver!

 
  
  
  

Näverinfluerad

 
  
 

Piffa till din vas med ett stycke näver och silvertråd. Klart på en grisblink. Möjligheterna är många då det kommer till att piffa.... mossa, sisal, filt, ull, pinnar, garn... you name it! Och det bästa är att det går så himla snabbt. Fyll sedan din vas med pinnar, ris, gran och en enstaka blomma. Billigt och enkelt!

Apropå blåsten

Håll i hatten mina vänner för idag blåser det stormvindar!

Inspirationskväll

Åter igen en lyckad inspirationskväll anordnad av Euroflorist. Många tips och idéer. TOg lite bilder men ljusförhållandet var inte det bästa. Därav inte så bra kvalité. Temat på kvällen var vinter.

 
  
  
 
  
  

Fanns mycket smått och gott att ta med sig hem till butiken. Tankarna flödar, nu vill jag bara sätta igång!


Coolaste tjejen i skogen

  
Posering i skogen. Jag och svamparna.

PS. Och för övrigt den enda! Haha! DS

Alla jäntorna samlade

  
  

Ju fler kockar desto bättre soppa. Vi delar lika på sysslorna och får till en hejdundrande ceasarsallad.

Höststädning
Krattade under rönnen idag. Och Mårten påbörjade en oljemålning.

Den tråkiga biten.

Ja sen återstår ju bara den tråkiga biten. Rensningen.


Svamptur

Ännu en svamptur. Med tur i svamp. Förra gången fick Mårten dra mig därifrån. Den har gången fick han lämna mig kvar. Haha, jag kom precis tillbaka. Gosse, vad svamp det finns! Jag blir helt till mig. Och helt slut. Nu blir det saft och skorpor. hej så länge. En riktig nyckelbiotop.Musselpasta

oj oj, idag blev det svettigt! Vid halv tolv dundrade kunderna in och efter det var det kölappar som gällde ända fram till stängning. Stressigt men kul förstås!

Hann även med att hälsa Jeanette välkommen hem. Var kul att se henne! Gul och fräsch! (hon har varit i Asien, och blir ju som jag gul av solen.. ha ha.).

Laban hämtade mig till jättendal. Så här är jag nu. Snart dags att laga till nån slags pasta med musslor. Mårten får styra och jag assisterar. Börjar bli rätt hungrig nu!...

...Och så här blev det. Gott förstås!Dörrkransar

Fick en liten stund över innan fredagsstressen bröt ut. 

  
  
   
   


Strulmaja

 

Idag har min mobil varit på villovägar. I Morse innan jag drog iväg böjde jag mig ner för att kolla om det läckt mycket olja i bilen. Tack och lov inte så jag satte mig lugnt i bilen och körde till jobbet. Väl framme känner jag på ren reflex om mobilen ligger där den ska... Det gör den inte. Kollar runt i bilen samtidigt som paniken sprider sig i kroppen. "Fuck fuck fuck" säger jag högt för mig själv.
Skyndar in på jobbet och ber Monika ringa på mobilen samtidigt som jag springer ut i bilen och letar. INgen signal ingen mobil. Vänta nu, jag böjde mig ner och kollade oljan. Mobilen måste ligga kvar hemma. Ute i regnet. "och har du otur så har du kört över den också!" säger MOnika. Åh no. Ringer mamma (efter att ha letat upp numret till hennes jobb på eniro). Hon jobbar i stan men hon hade just idag inte bilen med sig. Mamma försöker i sin tur få tag på Anders, dock förgäves.
Tack och lov slutade historien lyckligt eftersom mamma hade en supersnäll kollega som skjutsade henne hem till mig för att leta mobilen. Och där låg den minsann ensam på den stora parkeringen och väntade. Den lilla röda. Slutet gott allting gott. Köpte med mig en liten blomma som mamma ska få ge till sin Arbetspolare imorgon.

MObilväska att fästa i bältet kanske??? Inte snyggt men kan ju tydligen vara rätt så praktiskt!!!

Shit, vad beroende man är av mobilen. Annat var det förr. Då gick det bra ändå.

En klippa

Idag blir det begravningsbinderier för fulla muggar igen och därmed bandtextning. Två och en halv vecka utan chefen har snart passerat och jag måste säga att vi har skött ruljansen med bravur. Känns bra! Och för att inte tala om bilkörningen. Haha, vilken klippa jag är! Småstolt över mig själv som ni säkert märker! Det får man vara ibland va?

På lördag åker jag till Mårten. Långledig fram till onsdag. Då blir det svampplockning igen. De stackars kantarellerna som står kvar i skogen skall upp.

Före läggdags

  

Snyggare än så här är jag inte när jag går till sängs!
 Lyxar till det med en mask.


Tur i kärlek

Jag testar min tur i spel igen men antar att det fortfarande är kärleken som gäller.


Under tiden

Medans mamman ligger i solariet leker Mira och jag med kameran.

 
   
  
  


What a lovely morning

KLockan är elva och här ligger jag i soffan med morgonrock. Datorn på magen och kaffekoppen i handen. Är det inte härligt? Helt underbart. På teven rullar Svenska hjärtan. Har lånat hela boxen. Är på sluttampen nu... Spännande!

En dag med tjejerna

Imorgon ska jag hämta MIra på dagis och i samma veva ska jag lämna in en pärm på Öhrlings. KLockrent. Ligger ju på samma gata. Sen blir det middag med Anna & MIra. Något köttigt. En heldag med tjejerna. Det är grejer det!

Men först ska jag sova. Trött som bara den.


Bilånger

Jag botar min bilångest. Efter att ha haft bilen i två veckor nu börjar det kännas helt ok. Ja, så länge jag åker på kända vägar iaf. Jag blir mer och mer pepp på att skaffa en egen. En alldeles egen liten golf. Fatta vad tid jag kommer att tjäna isf...

Finns bara ett orosmoment och det är att bilen läcker olja.

He went blind, I need help!

Min gode sängkamrat och vapendragare har blivit blind. Haha, ja och nu talar jag inte om MÅrten utan om min lurvige jämngamle vän Björnen. Han har länge dragits med bara ett öga. Och så en sorglig morgon när jag vaknade fann jag det andra i sängen. "Åh nej Björnen! "Vilken stackare. NU till det stora problemet. Hoppas innerligen att jag har någon kunnig läsare på detta område. Hur ska jag sätta fast ögat igen...? Som ni ser så sitter ögat på en pigg med ett hål i. What to do? Hjälp mig!

 
  
 

Skulle ju inget köpa...

Skulle ju inget köpa men kom ändå hem med denna. En mysig huvjacka som passar perfekt nu när kylan är på väg... Brunt oh gult Det gillar jag!


Kaptenen

Jag lever på ruset efter fredagens konsert. Haha, inte alkoholruset då utan lyckoruset. Och nu tar jag min nya fina väska och går ner på stan. Mårten skall kolla på nya vinterskor.

 

Var förresten på skivmässa i igår. Då inhadlades ett stycke Rönnblomvinyl.

Lyckliga Lotta

Oj oj oj säger jag bara. Vilken höjdarkväll det blev. Skitkul! Båda banden öste järnet. Och jag kom hem med en kapten röd tygväska.
//Lyckliga Lotta

RSS 2.0