Plommonhöst

 
 
Varför inte en plommonfärgad höst?

Atollen på bilverkstad

Haha, vad gör man på sin lediga dag? Jo, sitter inne i en verkstad och tittar på bromsbacksbyten. Tålmodigt tittat på tills jag insåg att det faktiskt fanns en dator inne på kontoret. Så här sitter jag nu. Laban hänger i luften. Efterkontrollen är slående nära nu. Hoppas det går vägen. Annars blir det körförbud. Kanske lägger in några bilder sedan. Om min dator går igång....

 
  


PS. Sundsvalls bil och bromsservice fixar det mesta. Laban gick igenom efterkontrollen galant nu på morgonen. Inget körförbud alltså. Laban rullar vidare. DS

Välkommen höst

 
  
  
Nu är det åter som julafton. Pallar med nyheter rullar (nja, detta ämne ska jag återkomma till) in i butiken. Härligt murriga höstfärger ser vi fram emot. Och det värsta är att man vill ha allt själv...

Ja, det här med leveranserna har ju varit ett litet dilemma. Företagen packar ju pallar som är skyhöga vilket leder till att de inte går att dra in i butiken. Detta är ett major problem då en fulllastad pall som man knappt når upp till innehåller väldigt väldigt många och tunga kartonger som då måste bäras in en och en. Detta har då skett två gånger den senaste veckan, Precis då jag är ensam i butiken. Och spöregn på det. Vid sista tillfället fick jag efter mycket om och men motvilligt hjälp av chauffören. Vi lyfte av det översta lagret på två (över 2 meterslastade pallar) och sen drog han in dom. Väldigt tacksam är jag för det... lilla klena jag. Att det sen blev en enda röra i butiken är ett annat problem. Ska bli kul att packa upp dom iaf och se vad det är vi har beställt!

och håll tummarna för min dator som nu verkar funka ganska ok. Har gjort en del uppdateringar, rensat och defragmenterat med hjälp av en god vän. Är så glad för det. En ny dator har jag inte pengar till för tillfället.

Best ever

Storstädning och Kultiration. Jag vet inte hur mycket jag tjatat om den senaste Kultiratipon plattan som jag ville köpa. (kanske inte här på bloggen men hemmavid) Nu kom den ju visserligen ut 2009 men jag har inte förrän nu kommit till skott. Den är hur bra som helst.


Starke Arvid och jag

 
  

Var i stockholm för några veckor sedan och hängde med Starke Arvid. Han är redan två år. Tänka sig vad tiden går snabbt.

 


Utan vatten

Fan vad jag är bra. Jag slår nya rekord varje vecka. Skulle ju lägga oss och titta på Mad Men igår. Somnade efter tio minuter. Rekord. Tiden jag tittar blir kortare och kortare för varje gång. Haha... TV:n är det absolut bästa sömnmedlet. I like it.

Vaknade imorse av att vi var utan vatten i JÄttendal. Inte kul. Ok om man är beredd på det men inte annars. När det närmade sig kvällen så var det fortfarande ingen fason på ledningarna. Hela jättendal stod utan vatten. Beslöt mig då för att åka hem istället. Efter två dagar i bär- och svampskogen så kan det ju vara hyfsat skönt att duscha innan man ska iväg på jobbet. Vill ju vara fräsch när damerna ska handla blommor! Inte lukta svamp och mossa. Haha.
Vi grillade kyckling till middag och till den en potatissallad. Hemgjorda grejer... pärer, persilja, purjolök, äpplen mm Korkade även upp en flaska rött.

...

Efter att ha vänt plattor hela kvällen så blir det nu ett par avsnitt (..i bästa fall) Mad Men i sängen. Har ju en förmåga att somna till rörliga bilder....

Har haft en super trevlig dag. Först surströmmingsskivan, sen en härlig middag till vilken vi sprang ut i skogen och plockade ett gäng gula härliga kantareller. Mumma. Rönnblom och Märtas hemmagjorda vin avslutade lördagen.Tjing tjing.

Inga sura miner

Inga sura miner. Men de fula grimaserna stod Mårten för. Surströmmingspremiären var en premiär i dubbel bemärkelse. Frågan är väl när jag senast åt eller om jag nånsin har gjort det! Det var inte så farligt som jag trodde. Åt upp en hel strömming utan större problem, värre var det med O.P Andersson hutten. Den gick knappt att svälja så MÅrten fick ta över den. Pratade med Pappa i telefon innan och han sa att han gärna skulle komma upp om det inte vore för det långa avståndet. Lovade att äta en för Pappa så uppdraget är utfört. Kan väl inte säga att jag är såld men kan tänka mig att göra det igen. Som en tradition. Ungefär som Mårten håller på. Han kämpar på bara för sakens skull. I år åt han romen för första gången. Själv tyckte jag romen var nästan godast. Nej, jag menar minst äcklig!

Skivan

Ja, idag är det faktiskt dags för surströmmingsskivan. Och jag ska alltså försöka få i mig en surströmming. Har aldrig i hela mitt liv gillat det men var visserligen flera flera år sedan jag smakade. Tänkte att jag måste prova igen. Kanske har smaklökarna förändrats med åren. Men har förberett Mårten på att det kan behövas en back-up och tydligen så finns det redan en sådan. Men fråga mig inte vad?
Som tack för att jag gått med på det här. Att jag utsätter mig för detta så får jag välja skivor hela dagen. Enväldig härskare över tallriken, vinyltallriken, samt cd släde och samtliga digitala motsvarigheter. Fast det gäller ju annars också... för vem vill höra Iron Maiden och John Coltrane hela tiden.

Vi antog en utmaning

Just det ja. Vi hade ju en utmaning i somras. Att gemensamt (mårten och jag) lista de tio bästa albumen ever.... Orkar inte skriva allt så kopierar från Mårtens blogg. Han har ju redan skrivit det så bra.... Så varför göra om det igen. Håll till godo! Vilka skulle ni lista som de tio bästa albumen?


"Tillhör en utdöende motståndsgrupp mot listor. Tackade bl a vänligt men bestämt nej till en “årets bästa lista” för en tidning härom året. På den nivån är det. Tycker det är en lättköpt form av publicitet genom lättspydd kommunikation. Men paradoxernas mästare har naturligtvis slagit till igen. På en parmiddag på Sjömärket i förrgår avgjorde Lotta och jag och våra bästa vänner Calle och Lotta, världens bästa låtar samt världens bästa album. Vi hade dessutom en vecka på oss att sammanställa. Listorna skulle vara enade i respektive par. Alltså båda måste samsas om varje kandidat. En inte helt enkel utmaning. Här är min och Lottas albumlista. Obs ej i rangordning.

Album:
Greatest Hits - Leonard Cohen
Rock N Roll With The Modern Lovers - Jonathan Richman & The Modern Lovers
Vit Flagg - Anders F Rönnblom & Seskaton
Strangeways Here We Come - The Smiths
Histoire de Melody Nelson - Serge Gainsbourg
Hunky Dory - David Bowie
Moondance - Van Morrison
Lisa Ekdal - Lisa Ekdal
Apetite for Destruction - Guns N Roses
Goats Head Soup - Rolling Stones

Låtar:
Life on Mars? - David Bowie
Chelse Hotel #2 - Leonard Cohen
Melody Nelson - Serge Gainsbourg
Like a Rolling Stone - Bob Dylan
Rockin Rockin Leprechauns - Jonathan Richman & The Modern Lovers
Vit Flagg - Anders F Rönnblom & Seskaton
Paint A Vulgar Picture - The Smiths
100 Years Ago - Rolling Stones
Pressure Drop - Toots & The Maytals
Stoned Me - Van Morrison

Så här såg Calle och Lotta på saken.
Album:
A Kind Of Blue - Miles Davis
Love It To Death - Alice Cooper
Sticky Fingers - Rolling Stones
Dressed To Kill - Kiss
Highway 61 Revisited - Bob Dylan
The Rise And Fall Of Ziggy Stardust & The Spiders From Mars - David Bowie
Transformer - Lou Reed
Rubber Soul - The Beatles
Rock Bottom - Robert Wyatt
Forever Changes - The Love

Låtar:
Home Sweet Home - Mötley Crue
A Love Supreme - John Coltrane
Like A Rolling Stone - Bob Dylan
Jumpin Jack Flash - Rolling Stones
Dream On - Aerosmith
Ashes To Ashes - David Bowie
I Am The Walrus - The Beatles
Sea Song - Robert Wyatt
Whole Lotta Love - Led Zeppelin
Yellow Brick Road - Elton John"


Passion och romantik

 
 

En brudbukett jag gjorde för några veckor sedan.


kantarelltoast

Och kantarellerna blev det supergoda varma mackor av. Stuvning täckt med västerbottenost. Kan knappt bli bättre än så....

Killen med klös...

Fick tillfälle att gosa med denna snygging häromdagen. Vilken lycka! Åh så jag saknar att ha katt....

 

King Harvest has surely come!


Så där ja. Då var det skördetid i landen. Finfina primörer. Men med handen på hjärtat. Det ser nog värre ut på bild än vad det i själva verket är. Morötterna vi fick. Ja, det var nog dom här fem som syns på bilden. Men å andra sidan; hade vi inte satt några alls så hade vi inte fått några överhuvudtaget. Och det är så klart inte färdigskördat än, så mer kan ännu hända, men till nästa säsong blir det nog en rejäl jordförbättring. Svartvinbär blev det dock mycket mer av i år. Jättekul. Förra året var en mager sådan säsong vill jag minnas. Nyckelpigan trivs i persiljehinken och jag i busken. Moppetur till kantarellskogen avrundade även denna dag.. Nu blir det Mad Men säsong 3 och chips med skördedipp så klart (rödlöksblast och gräslök).

Kräftskiva i Jonsborg

Har haft en alldeles fantastisk helg. Blev en styrning utanför Ånge på kräftskiva. Näset heter orten, fast så heter ju nästan alla platser vid sjöar. Men Jonsborg heter i alla fall själva stället. Och Mårtens kompis Bodin har haft det i familjeträdet sen det byggdes. Påbyggnaden och renoveringen firar hundra år nästa år. Så vi var med på 99 årsdagen kan man säga... och firade med kräftor, eldning, korvgrillning och en fantastiskt fin augustikväll. Blommorna på bordet har så klart jag gjort. Musiksnacket stod herrarna för. Synd att Jenny inte var med. Men underbar resa. Längs E14 och back again through Matfors och alla korvmojar och annat. Man behöver inte åka långt egentligen för att komma dit man aldrig tidigare varit. Släpp E4 an, men håll i ratten. För folk kör som galningar.... Stödegrillen och Matforskiosken kan också rekommenderas.


Kvällspromenad

Snubblade över dessa gula kantareller....

Hur gjorde man förr när man inte hade nätet?

...

Min dator är verkligen inte i toppform. F-n va drygt det är! Men men...

tjaba

Det är mycket nu. Jobbar för fullt. Min dator har också gått på fullgång, i alldeles för många år så den är knappt värd att starta längre. Därför dålig uppdatering på sistone. Imorgon drar jag till stockholm på en liten minisemester. So long!

RSS 2.0