Lämna en kommentar

Eftersom jag åker direkt efter jobbet idag så kommer det inte bli någon uppdatering förrän efter helgen.

Lämna gärna en kommentar så länge. Vad ska ni hitta på i helgen?

Längtan

Nu har jag snart avklarat min festivalpackning. Slängt i en massa kläder, sovsäck och öl. Skönt att vi får låna mammas bil så det inte blir så mycket att bära. Vi åker imorogn efter jobbet.

Va mycket roligt jag har att se fram emot nu. Först denna helgen med urkult och sen drar vi till thailand den 12:e augusti. Börjar få lite resfeber... Spännande. Blir borta i tre veckor, tre hela veckor!

Kretslopp

Detta evinnerliga rännande hit och dit. Det tar aldrig slut.

Morning folks

Idag blir det full fart. Jobbar 9-18 och sen blir det dags för att uträtta en massa småärenden inför urkult.
vi hörs.

En fin komplimang

Idag sade någon så här om mig.

Mårtens mors väninna till Mårten:
-"Vilken fin flicka du har! Jag skulle inte säga det till vem som helst. Som en liten fransyska. Det finns inte så många sånna idag. Dom är förstörda av glamour."


Mera bilder från helgen

Tänkte berätta lite om min sköna söndag. Som ni kanske redan vet så älskar jag ju att sola men har dessvärre haft lite otur så ofta när jag varit ledig så har det regnat. Denna söndag var det en mycket lycklig Lotta som slog upp ögonen på morgonen. Startade dagen med frukost i bersån. Sen packade vi in oss själva och lite käk i Mårtens lilla badbil.

 
  
Vi stannade vid Dövan i Hårte, vårt badställe.
Ett måste när man är på stranden är ju chips av något slag. Denna gång pringles gröna, eller "Bengt-Allan chips" som vi brukar säga. Mårten iklädd klassiska badbyxor i blått och brunt!

 
    
En blå skönhet landade på min tå och vägrade lyfta. Jag blev helt till mig, är den inte vacker så säg!?

  
Sen dök två andra skönheter upp. Anders och Fredrik, Mårtens gamla vänner.

 
Här börjar det bli lite hett i ansiktet så jag kyler näsan under Mårtens keps!

 
   
På hemvägen stannade vi till i centrala Hårte. Där hälsade vi på Stoffe, ännu en gammal vän till Mårten. Här visar han oss var han brukar dyka. Verkar ju hur kul som helst!

God dagens

Är fortfarande kvar i Jättendal. Har haften toppenhelg med sol, bad och god mat. Bjuder på några bilder till att börja med. En utförligare uppdatering kommer ikväll.


Min dag

Imorse när klockan ringde var jag ju lagom trött skulle man kunna säga. Kände mig nästan lite småbakis. Det är konstigt för ju äldre man blir desto mer bakis blir man... och av ingenting dessutom! Fast så illa var det inte idag ändå. Var mest trött. Blev ju en lång dag igår. Så även idag. Har precis kommit hem och klockan är över tio.

Efter jobbet  så gick jag och syrran till Hanna och Lina. Kånkade med oss vårt urkultstält eftersom vår campingpolare var på väg upp till Näsåker. Han stannade till och tog med sig tältet så det kommer vara upprest och klart när vi kommer. Det kallar jag service!
Lina och Hanna skulle på open mind ikväll. Hade gärna följt med om det inte vore för att jag skall jobba imorgon. Åker förresten till Mårten imorgon efter jobbet så nu ska jag ta och packa ner lite kläder och grejer.


   
 

Bilder från Skatan

 
  
 
En utsökt middag i aftonsolen. Skatan är verkligen ett ställe jag rekommenderar. Kanonbra mat och god service. Hamnar man i trevligt sällskap, som jag, så kan det inte bli annat än en toppenkväll. Här är jag med mina arbetskamrater. Det är Carina, Monika (kusin) och Jeanette (kusin, chef).
Rökta räkor från Skatan måste vara det absolut godaste man kan äta! Har ni provat?

 
Efter middagen träffade jag Lina över ett par öl på Bishop. Det är så kul att hon är hemma igen!

Sent om natta

Har precis kommit hem och klockan har redan dragit sig mot tvåsnåret. Måste gå och lägga mig för att orka med morgondagen. Har haft en underbar kväll. Bilder kommer imorgon!!


Sent omsider

GOd afton!

Sitter försjunken i min ljudbok. Har kommit fram till att det enda sättet att koncentrera sig är att sitta framför datorn och spela kungen. Gör jag något annat så tappar jag koncentrationen totalt. Är nu inne på den 15:e skivan och det återstår bara fyra. Vilket fenomenalt sätt att lyssna på ljudbok. Lättillgängligheten via stadsbiblioteket är ju kung. Bara klicka hem den ljudbok man vill lyssna på. Testa det vettja!

Idag har jag haft fullt upp med begravningsbinderier på jobbet. Vi har hur många som helst denna vecka. Kul tycker jag...om man nu får säga så. Tillfället är ju illa passande att tycka det är kul men att göra själva binderiet är roligt. Har gjort sex-sju stycken sorgbuketter under dagen. Chefen har gjort kistdekorationer och kransar.

Efter jobbet har jag bara suttit hemma som sagt och levt mig in i brottet i Midvinterblod.
Fick även hemleverans på en platta öl som jag skall ha till urkult. Skickade mamma och syrran på systemet eftersom jag nog inte kommer hinna själv nästa vecka. Vi åker på onsdagkväll efter jobbet. Fatta vad jag längtar!!

Imorogn efter jobbet skall chefen bjuda oss på middag på Skatan. Har rökta räkor i sikte. Sen tar jag bussen in till stan och möter upp min nyhemkomna Lina. Då nalkas en öl eller två på någon uteservering. Längtar så efter att få träffa henne. Sist var i Maj när jag hälsade på henne på Island.

Midvinterblod

Så nu har pappa varit här. Han bestämde sig för att åka ner till stockholm ikväll istället. Han har ingen ac i bilen så han tyckte det var bättre att åka nu på kvällem när det inte är så varmt. Vi har iallafal hunnit med att sitta på balkongen ett tag. Sen åkte vi till syrran och satte upp en stringhylla innan vi åkte ner till SIbylla och åt ett skrovmål.
Återstoden av dagen och kvällen har jag suttit besjunken i min ljudbok. det går mot all förmodan väldigt bra och boken är så spännande! En deckare, som hör sommaren till, annars blir det inte många sådana för mig. Boken heter Midvinterblod och är skriven av Mons Kallentoft.
Ska fortsätta lyssna nu. Imorgon blir det jobb hela dagen, 9-18.


God morgon alla nära och kära

Vaknade upp med ett gott humör. Fixade frukost som jag nu sitter och äter på balkongen. Lyssnar på en ljudbok, eller rättare sagt försöker lyssna på en ljudbok. Jag har lite svårt att koncentrera mig på vad dom säger. Mina tankar har en tendens att flyga iväg åt annat håll titt som tätt. Kanske blir bättre när jag kommer in i den. Har lånat den via kulturmagasinets hemsida. Va enkelt det är. Kan lyssna på den i 28 dagar via deras hemsida. Blev lite inspirerad av syrran igår, hon hade också gjort det!
Det blåser en hel del så ibland blir det lite svårt att höra. En sak jag hatar är oljud. Sådant som stör den underbara tystnaden.

NÅgra exempel: kranar som droppar, klockor som tickar, godispåsar som prasslar (typ på bio), nån som biter på hårda godisar, nån som smaskar, nån som lyssnar på musik högt ur sin mobil på bussen, mycket trafik (får nåt fel då, ilar i tänderna), panikartade musikstycken typ nåt jobbigt gitarrsolo... ja, ni förstår. Förretsen en sak till som är oljud...tanter som skrattar högt och jobbigt. Vad tycker ni är oljud?

Snart kommer pappa hit. Han har så gott som slut på semestern och skall bege sig hemåt mot stockholm imorgon. Han stannar till och sover över hos mig. Får se vad vi skall hitta på! Vi ska kanske käka middag på stan!


Regn och urkult

Ibland är det faktiskt skönt med regn. Doften som kommer efter ett skyfall. Blöt asfalt. Springa barfota i sandaler.

Nu är det snart dags för urkult igen. Har ju blivit till det årliga sommarnöjet. Den helg på året då jag möter upp gamla vänner och slår läger under en pressening. Urkult är den absoluta höjdpunkten under året. Världens bästa festival. Har tappat räkningen på hur många gånger jag varit där. Tionde året eller mer är det iaf... Vi brukar vara ett gäng på ca 10 pers, varierar lite från år till år. Vi skrattar och dansar i fyra dagar.


Studio Noll

Mårten visade i helgen en gammal avdankad video som legat och samlat damm på en hylla i ca fyra års tid. Ett litet sidoprojekt  som han och hans kompis Carl hade.

Idag har jag dessutom fått lära mig hur men lägger upp youtube klipp här på bloggen. Tack för det Lillan. 
Jag tycker nog att jag är ganska duktig.

.

Sådan är jag

Gjorde nyss ett personlighetstest på denna sida.

Din personlighetstyp:

Tystlåtna, allvarliga, känsliga och vänliga. Konflikträdda. Undviker situtationer som kan leda till motsättningar. Lojala och trofasta. Extremt välutvecklade sinnen. Estetiskt lagda. Uppskattar konst och skönhet. Ointresserade av ledarskap och makt. Flexibla och mottagliga för andras argument. Tenderar att besitta originalitet och kreativitet. Lever för stunden.


Kärriärer som skulle kunna passa dig:

Artister, musiker, kompositörer, designers, förskole- och dagispersonal, socialarbetare, personalvetare, lärare, veterinärer, skogvaktare, naturforskare, ekonomibiträden, snickare, kuratorer, sekreterare, tandtekniker, serveringspersonal, kockar, sjuksköterskor, mekaniker, fysiologer.

Haha. Jag tycker det stämmer väldigt bra in på mig. Vad tycker ni? Får ni också resultat som stämmer väl in på er?!


Balkongdag

Hej!

Har parkerat mig på balkongen idag. Har suttit här sen imorse när vi åt frukost. Idag är det riktigt sommarväder och just nu njuter jag av de sista minutrarna av sol innan den försvinner bakom knuten! Har hunnit med att läsa ut en bok. Tony växer upp av Agnes von Krusenstjerna. Den var riktigt bra.

Snart skall jag ta och värma på lite soppa till middag. Mårten har precis åkt.

Gårdagens 5 bästa

  • När frukosten intogs på balkongen
  • När jag satt på balkongen och bloggade och läste medans solen sken.
  • När vi blev övertalade att grilla hemma hos syrran och hennes kille. Mycket trevlig tillställning och för att inte tala om maten! Tack än en gång för det!
  • När vi hade invigning av syrrans nya kaffepanna. En gammal panna och hennes underbara Spisa ribb-koppar.
  • När vi gick hem från syrran tog vi en repa förbi bibblans skyltfönster och vad får jag se. Jo, ett helt band gamla Agnes Von Krusenstjerna läderböcker. Dels serien om fröknarna von Pahlen och dels den serie jag läser nu som handlar om Tony. En rikig "åhh-upplevelse"! Man såg inte att det var dom förrän man böjde sig ned och tittade på riktigt nära håll. Jag älskar Agnes Von Krusenstjerna. Ni som inte läst något av henne bör göra det genast!

Ska se efter om jag kan få till några bilder på mina 5 ögonblick av glädje. Vilka var era 5 bästa igår?

  
 
 
  


Rödvin och Kapten Röd

Det är en bra blandning det. Går omkring och småsmuttar på ett glas vin och smådansar till Kapten Röd. Snart ska vi iväg till Syrran och grilla.


Hoppas du får kul på hemmafesten Lina!
För er som inte vet så är Lina nu hemma i Sverige och det är jag mer än glad för!!!


Svenssons uteservering 18 JULI 2008God morgon vänner

Sitter nu på ballen och bloggar. Solen skiner om vartannat. Lite moln lite sol. Lagomt. Har haft en mysig morgon med frukosten serverad här ute. Äggmackor, kaffe och jordgubbar!
Har radion på i bakgrunden med diverse olika program. Sämre och bättre.

Igårkväll efter soppa och vin promenerade vi ner till stan och mötte upp Jeanette, the boss, och hennes kille på Svenssons. Jag har skonat henne länge nog från bloggen nu. Tog ett par bilder på henne igår så hehe... hon kommer nog dyka upp här på bloggen senare idag. Kanske även Lärkan och Mats fastnar på ett par kort. Själv stod jag bakom kameran.
Satt på uteserveringen under infravärme och njöt av en tjeckisk öl.  Sen när de andra skulle gå vidare på 30 + så gick jag och Mårten hem igen. Halvvägs upp blev jag akuthungrig och shaky så när vi slutligen kom hem blev det mackor och saft. Otroligt skönt att vakna upp och inte vara bakis. Känner nästan skadeglädje över de stackare som ligger hemma och tar sig om huvudet så här dags!! Haha..

Idag vet jag inte vad som händer men nu blir det iallafall ballen ett par timmar framöver. Sopprester till lunch.

Vad skall ni göra ikväll? Lämna gärna en kommentar!

PS. Flyttade precis mina ögon från skärmen och ser då en hel del orosväckande moln på himlen. Ser inte ljust ut? DS

Min Lärka

Förresten så är Lärkan här nu och det är kul. För er som undrar så... Ja, det är han som lagar maten! Han är bara så bra.

Snabb uppdatering

Vårt grillparty blev hastigt och lustigt inställt. Så nu sitter jag här utan middagsplaner och med en påse grillgrejer i matpåsen, till ingen nytta.
Till råga på allt så har jag värsta skavsåren och ännu bedrövligare är att de började redan imorse när jag gick till bussen. Nu på hemvägen var jag så illa tvungen att gå barfota sista biten.
Nu blir det iallafall en soppa till middag och sen får vi se vad som händer. Jeanette (chefen, kusinen) och hennes kille skulle ev ut och dricka öl ikväll så kanske kanske går vi ner och gör dom sällskap.
Dom skulle nog på 30+ på oscar. Själv är jag sugen att gå på stadhuset på reggaeklubb!!

Alnö

Ok, nog talat om snoozning. Nu vet ni ju alla hur det ligger till och framförallt varför!!!

Ikväll efter jobbet åkte vi ut till en kompis på Alnö. Där blev det grillning och rabarberpaj. Mycket trevligt. Det var första gången jag var hem till henne sen hon köpte hus. Det var hur mysigt som helst. Jag vill också ha ett hus! Hon har förresten börjat blogga också, kolla in den här.

Har inte så mycket att säga idag. Känner mig tom i bollen... Imorgon är det fredag igen och jag ser fram emot en ledig helg. Imorgon kväll ska vi grilla hemma hos Phawana.

Svar på tal

Idag fick jag en sak föklarat för mig av min bästa vän. Dom här problemen jag har med att stiga upp på morgonen kan vara genetiska. Alltså är min morgontrötthet då betydligt svårare att bryta. Känns otroligt bra att skylla på...!

- Det är genetiskt!

Min tvåtimmars-snoozning känns inte lika allvarlig längre.

Stures dansorkester

 


En av mina favoriter. Stures dansorkester.

Min dag

Idag vet jag inte vad jag skall skriva om. En händelselös dag. Började inte jobba förrän klockan 13.00, innan dess hann jag inte göra speciellt mycket förutom att snooza bort två timmar. Jag som hade tänkt kliva upp lite tidigare för att hinna uträtta lite saker här hemma. Tydligen så gick det inge vidare bra. På jobbet har det varit relativt lugnt också. En jämn ström av kunder och har inte hunnit göra så mycket där emellan.

Middag åt jag hemma hos mamma. Sill och potatis. Till kaffet blev det grädde och jordgubbar.

Nu är jag äntligen hemma och klockan är 21.00. Har fått order att göra en vinaigrette till en potatissallad så det är väl bäst att jaggör det nu. Skall grilla hos en kompis imorgon. Titta på bilder från hennes thailandsresa. Ska bli kul!


Karusellhaveri!

Läste precis på aftonbladet att en karusell brakat samman på Liseberg. Det får mig att undra hur i hela nordens namn det överhuvudtaget finns en risk att det kan hända. Lyckligtvis var det ingen som fick allvarligare skador men hallå... vilken chock. Det kommer onekligen få mig att tänka efter både en och två gånger nästa gång jag sätter mig i en liknande attraktion. Det är ju inte första gången det händer...

Jag älskar att åka karusell för er som  inte vet det!

Jag är bönhörd

Det fina vädret kom till mig till slut. Har haft en alldeles underbar dag med Anna och Mira. Mina älskade tjejer! Vi packade med oss filtar, hink och spade och begav oss till stadsbadet.

 
Vi cyklade till badet (kom även ihåg att ta med den hem den här gången!)

 
  
 
Vi myser på våra filtar. Njuter av solen och äter Pimpim!

  
Anna spänner sig på beachen!

 
 
  
Vi badar i barnpoolen.


Mira håller i högläsningen.


Om

Om det händelsevis mot all förmodan skulle vara fint väder imorgon så skall jag, anna och Mira gå och bada på sportbadet. Ta med lite ätbart, plaska i barnpoolen och njuta av solen. Om alltså... ett stort om. Fick precis ett sms av anna där hon skrev att det skulle bli mulet! Ja, vad ska man säga.

Ikväll har jag inte gjort ett endaste dugg. Bara suttit här vid datorn och fördrivit en massa tid. Kikat på en del bloggar och spelat kungen. Nu är det dags att ge upp.

Sov gott


Under ett regnmoln

Som jag skrev en gång tidigare så har vädergudarna något emot mig. Idag slutade jag klockan 15.00 och vad händer?? Jo, så fort jag sätter fötterna utanför dörren så börjar det regna. Min vanliga otur. Imorgon är jag ledig igen så då återstår att se... regnar det igen så tänker jag i ren protest dra täcket över huvudet och sova hela dagen lång.

Över en kopp i vår berså

Har precis ätit en avslutande lunch med anders och Jenny i bersån. Mungbönssoppa och sedan en superdupergod blåbärspaj som Mårten gjort.

Är i Jättendal nu. Åkte hit i lördags efter jobbet. Var helt slut när jag kom för jag somnade inte förrän efter tre natten innan. Det första jag gjorde var att ta en tupplur på två timmar. Vaknade precis lagom tills anders och jenny kom. Mårten hade slitit med maten så den stod redan på bordet. Perfekt!
En härlig middag med rött vin. Väl klara trampade vi iväg till Mellanfjärden och drack en rököl på resataurang Sjömärket. Häligt att cykla dessa varma sommarkvällar. Stannade på hemvägen till hos Hubertus. Där blev vi kvar längre än väntat . Det bjöds på öl och mousserande vin. Härliga tider! Klockan gick som sagt väldigt fort och innan vi visste ordet av så var den  halvtre. Då intog vi plats på våra cyklar igen och hojade hem till våra sängar. Det var väl gårdagen i stora drag.

Idag har vi mest varit här hemma på gården och umgåtts och ätit. Tog en liten cykeltur till brevlådan i centrala Jättendal...hihi!  

En månad kvar

Om en månad smäller det. Då åker jag till Thailand och under tiden som jag är där kommer säkerligen syrran att få barn. Jag längtar sååå. Visserligen är det trist att jag inte kommer vara på hemmaplan när hon kläcker ur ungen men jag hinner nog med det när jag kommer hem. Ska planera in en resa till stockholm i september.

Åhh, säger jag bara. Tänk lite sol och värme. Säkerligen en del regn också men det får gå. Shopping, mat, sol och kultur. Det mest spännande av allt är nog när vi skall åka hem till Phawanas hemby. Thailands landsbygd. Ett stort wow för att få se det verkliga livet... Måste lära mig lite mera thailändska!

Nä, nu hägrar sängen men först lite packning. Har jag gjort det förr?? Känns som att jag inte gör annat än att packa. Åker iaf till Mårten imorgon efter jobbet! Mårtens vän och hans flickvän från Göteborg kommer också dit då. Ska bli kul att träffa dom. Var först lite skeptisk till att åka eftersom jag är så s-tans trött, hinner ju aldrig vara hemma och ta det lugnt. Skulle behöva sova en hel vecka för att komma i form tror jag... Vad beror detta på?


Åhh, åter igen ett stort  ÅHHH. När jag kommer till Thailand skall jag gå och få massage!


Pippi på fåglar


I butiken idag...

Idag kom det in en liten tjej i 8-10-årsåldern i butiken. Värsta stylade och höga klackskor...

klack, klack, klack...
-Hej, har ni rovfåglar?
- (
Jag är förvirrad och lite skrattig men döljer det) öh, vad menar du då?
-Ja, jag skull vilja ha en rovfågel att sätta på bryggan, så att den skrämmer bort de andra fåglarna som skiter så mycket där!
-
(agerar allvarlig, känner chefens blickar från sidan) Nej, tyvärr. Vi har inga sådana fåglar!
-OK, hej då
-Hej då
Klack, klack, klack..

Beachvolleyboll

Idag har jag varit på min livs första beachvolleyboll tävling. Det är nån slags turné här i staden. En sandplan har byggts upp på stora torget. Hade det inte varit för att syrrans polare Petter spelar så hade jag aldrig satt foten på något liknande. Sport i sådana sammanhang är inte min grej. Det var helt okej. Satt på läktaren med anna, mira och syrran och hejade på Petter och dom vann just den matchen vi tittade på. Bra!

Sprang även in en snabbis på Lagerhaus och handlade 40 långa vita ljus till butiken. De skall vi ha till begravningsbinderier. Det blev tungt kan jag säga. 40 ljus i väskan är ju inget man bär omkring på dagligen direkt!

Nu på kvällen har jag pratat med en gammal bekant som varit i thailand det senaste året. Han är I Sverige över sommaren. Känns bra att han är hemma och jag hoppas vi hinner ses många gånger.

Kalaspingla

  
 
 
  

Nyvaccinerad

Efter vaccinationen gick jag hem och snodde ihop en sallad och mangodip som jag senare tog med till syrran. Anna och Mira kom också dit och åt med oss. Det var trevligt.
Berättade för Mira att jag tagit en spruta och visade det lilla plåstret på överarmen. Sen gick hon omkring och sa "spruta" med jämna mellanrum. En gång sa hon även att hon tyckte det var "fint"! Hon är rolig hon.
Hon låg också under bordet och sjöng "blinka lilla stjärna"  ett antal gånger.


Städdag

Som vanligt när jag har min lediga dag så är det mulet. Varför, snart blir jag arg? Vet bara inte vart jag ska vända min ilska. Väderguden, var är han. Jag vill också ha lite sommar...

Å andra sidan så har jag haft tid att göra nånting åt det kaos som råder här hemma. Jag har diskat, plockat undan, dammsugat, skurat och städat på toan. Inte illa. Nu blänker det...

En annan bra sak med dagen eller snarare ett framsteg jag gjort är att bara använda snoozeknappen en gång!! Hör och häpna, en endaste gång!!!
Däremot så sov jag som en kratta inatt så jag förstår inte hur jag kunde vara så pigg. Nåväl... det ordnar sig alltid som jag brukar säga.

Nu är det dags för mig att hoppa i hårdhetens kostym och cykla iväg till vårdcentralen för att ta min andra twinrix-spruta. Vi hörs.

Pyssel på jobbet

Idag var det lugnt i butiken. Ett ypperligt tillfälle att ställa iordning planteringar och dekorera upp krukväxter. Det är roligt när man kommer igång och när man väl är i farten så vill man göra så himla mycket. Man yrar omkring som världens yraste höna som pickar än här och än där! Helst överallt på en gång. Haha!
Hade också en beställning på en flaskdekoration. Flaskan var svart med tukost och orange tryck så det fick bli en svart kruka med svarta pinnar, turkos sisal och orangea rosor... Ja, ni ser själva!


  
 
 
 

En del av vad jag gjort idag.
Telefonterror

Har fått en försäljare på halsen som fullkomligt terrrar mig. De ringer flera gånger om dagen. Har läst på nätet att det tydligen är ett telemarketingföretag, ProVoice, som ringer upp folk för att sälja saker åt andra företag. Samtalen rings upp via en dator och när man svarar så kopplas samtalet till en säljare... om det finns någon ledig annars bryts samtalet där efter att en dataröst talar om att det inte finns någon säljare. Helt sjukt! Idag har de ringt säkert tre gånger men jag har inte svarat.

Numret är 0313481660

Beroende!!!

Nu är jag på fötterna. Mamma ringde och väckte mig på avtalad tid. Ska ta och springa ner till henne och hämta laddaren så jag blir kontaktbar igen. Är det inte helt sjukt vad beroende man blivit av mobiltelefoner? Det gick ju bra förr!

En massa bilder

Nu är jag tillbaka från Jättendal. Har haft två häliga dagar med en massa god mat, cykling, sömn och jordgubbar.
I morse steg vi upp tidigt, väldigt tidigt för att vara jag. Närmare bestämt klockan sju. Intog frukost och gick sedan ut och la oss på en filt i solen där vi senare somnade. Sov i över än timme, kanske mer, sen blev det dags för lunch. Efter det hann vi inte med så mycket mera för då var jag tvungen att ta bussen till Kvissleby där ännu en arbetsdag väntade.

 
 
Cykeltur till Birger och Raina

 
 
Ett hett tips: Grilla färskpotatis direkt på grillen. Blev hur gott som helst, nästan som bakad potatis!

 
 
Mårten iklädd blåblus framför mitt favoritfönster med blåa spetsgardniner.

 
En avslutande tupplur in på går'n.

Efter jobbet blev jag bjuden på middag hos syrran. Lax och klyftisar, mumsigt!

Nu är jag hemma äntligen. MÄrkte till min förargelse att jag glömt laddaren till mobilen hos Mårten så nu är mobilen död. HUr är detta möjligt? Andra laddaren jag glömmer. Den första laddaren till min riktigta mobil är i Halån och nu denna hos Mårten. Jag säger som Mårten brukar säga; -Man kan inte gardera sig mot klantskallar!!
Har beställt väckning av Mamma så jag tar mig upp imorgon, vore ju en katastrof om jag försov mig eftersom det är jag som öppnar.


Snart blir jag moster!!Ankan med stormagen, Juni 2008

Ett uppgraderat Jättendal

En stor utveckling har nu skett hemma hos Lärkas. En internetanslutning har äntligen upprättats så nu kan jag blogga även härifrån.

Jo, vad har jag gjort sen sist. I fredags var Mårten och jag på stadshuset på Yardie days, en reggeafestival som äger rum i staden. Ett slags andrum för dom som vill slippa höra skrål och skrän från stora scenen, under gatufesten. Det var verkligen hur mysigt som helst. Lagomt med folk och hur skön musik som helst. En av mina favoriter var där. Stures dansorkester!!! Wow säger jag bara. Såg även Syster sol. Det var jättehärlig stämning och banden spelade på en liten innergård. Kanon. Mer sånt! Har en massa bilder på Stures dansorkester också men tyvärr glömde jag usb-kabeln hemma! Får lägga in några bilder när jag kommer hem. Blev rätt sent i fredags. Vi kom i säng vid fyratiden och jag som skulle jobba fick kliva upp klockan åtta. Gissa om jag var trött den dagen..... För en kort stund kände jag mig bakis och illamående dessutom men det gick över med lite kaffe! Så i det stora hela gick det bra.
Mårten kom och hämtade mig efter jobbet (han hade sovit ända till tolv den lyckosten!!) och vi for hem till Jättendal. Väl där tog tröttheten över mig och det blev en tupplur på två och en halv timma!
På kvällen såg vi en ny serie som gick på svt, carnivale tror jag den hette! Den var ju helt underbar. Var det nån fler som såg den?

Nu ska vi snart gå ut och gå Mårten och jag.

Vad har ni gjort i helgen?

Min Pärla


Min dag

I morse var det jag som öppnade butiken och var själv framtill 13.00. Det slår aldrig fel, kundanstormingar när man är ensam. Kunder som vill ha planterat, skicka bud etc. Har absolut ingenting emot det men när man är själv blir man lätt stressad när man ser att det bildas kö. Var kund måste ju självklart få sin tid, men jag hoppas också att de förstår att saker och ting tar tid och att man inte kan vara på flera ställen samtidigt!

På eftermiddagen när vi var två blev det lugnare. Jag slutade klockan 16.00 idag och skyndade mig då hem till min kära balkong där jag hann sitta en och en halv timme innan solen försvann. Åt sedan middag och sen ringde jag mamma och hörde om hon ville gå på promenad. Det ville hon. Vi började med kaffe på minigolfbanan och köpte lite lotter. Roliga lotter som påminner om barndomen, sånna med luckor som man skall öppna! Vann lite småslantar och tog nya lotter så totalt så gick vi nog plus minus noll. Sen tog vi en prommis. Gick förbi en nyöppnad pizzeria och gick in och köpte glass men när vi sedan öppnade den längs vägen så var den ju typ tinat. Struten var seg, blä! Kasta den till fåglarna...

Nu är jag hemma. Borde ta och städa lite men får se om jag orkar sen. Imorgon är det jag som öppnar igen. Jobbar 9-18. Chefen har åkt rod till Västerår på raggarträffen. Haha... undra om hon kommit fram hel och välbehållen. Är ju väldigt trångt i bilen och benen får man ha rätt ut i princip. Öronproppar måste man också ha.... men den är fin!

Sov förresten i Tishan jag fick av lina inatt och det kändes bra. haha...


REggaefstival

Blir nog en liten lugn utgång på fredag. Skippar med glädje gatufesten och går istället på Stadhuset och ser på stures dansorkester. Reggae när den är som bäst!

Idag efter jobbet var jag och hälsade på Pärlan. Hon fick ett nytt snöre eftersom det gamla var slut. Blev även bjuden på jordgubbar och glass och sen fick jag åka den gamla skönheten simcan hem ända fram till dörren. Snällt!

Nu ska jag ta och stänga ner. Ska upp tidigt imorgon för det är jag som öppnar!!!

Som ett brev på posten

Jo, som sagt så igår när jag kom hem så låg där ett litet rött paket och väntade på mig. Ett rött paket från Island förstod jag utav frimärkena. Och vem kan det inte vara från då om inte min vän LIna. Öppnade paketet och fann något svart... en t-shirt med ja, jag måste nog säga att det är med världens finaste tryck.LIna i egen hög person iklädd mushe för att stödja mustachkampanjen mot prostatacanser!
Är det inte fin så säg!!!

En morgon

Hej hopp!

Snart är det dags att promenera ner till bussen. Idag är det varmt och solen skiner... typiskt när man ska jobba!
Förresten, glömde berätta att när jag kom hem igår så låg det ett paket och väntade på mig. Ska visa er ikväll vad som låg däri!!!


Go' natt

Nu ska jag ta och stänga ner här. Imorgon blir det jobb igen.
Tack för era fina kommentarer. Det är så kul när ni lämnar några rader...

Återstående dagar i Jättendal

 
  

En solig dag och vi huserade på en filt på gården. Läsandes och njutandes!

 
  

Som kronan på verket!

En underbart härlig vistelse i Häsingland m

Så, nu är jag tillbaka vid datorn igen. Har precis kommit hem från Mårten. Kändes riktigt tråkigt att åka därifrån sftersom vi haft fem alldeles underbara dagar tillsammans. Vilka jag nu ska försöka berätta lite om.

Fredag
Efter jobbet i fredags tog jag bussen direkt från Kvissleby och var på plats hos Lärkan nån gång efter sju då det nalkades indisk gryta med naan-bröd. Och i vanlig ordning när man är hos Lärkas så blev det efterrätt, så här års så blir det oftast jordgubbar från landet, tätt följt av kaffe och kakor. Så är det jämt, tror ni man känner sig bortskämd?!! Varje vistelse hos Lärkas är som en hälsokur då man får chans att äta upp sig lite. Kanon, blir ju aldrig så mycket och framförallt så vällagad mat när jag är hemma hos mig. 

Lördag
Våra planer på att stiga upp tidigt gick helt i stöpet då vi vid tolvtiden vaknade och fick totalpanik. Vi intog frukost (kaffe och kaka efteråt) och påbörjade våra förberedelser inför dagens visfestival. Packade in gitarrer, sovsäck (ifall vi skulle få för oss att sova över) och annat som kan vara bra att ha t.ex en skitstor regnjacka jag fick låna eftersom det ösregnade...
In i bilen och resan mot LJusdal började. Hämtade upp Lärkas saxofonist tillika flöjtist i Hudik. Väl framme stod regnet verkligen som spön i backen. Otur som vi hade så skulle Lärka spela precis efter det värsta regnet lagt sig så det var lite tomt på folk men de tappra själar som var där var helnöjda. De gjorde bra ifrån sih tycker jag. Kvällen fortsatte, med mestadels uppehåll tack och lov, och vi fick skåda en massa bra uppträdanden. En som jag blev riktigt förtjust i var Caj Karlsson, hade aldrig hört honom tidigare men nu är det jag som skall beställa hem hans skiva!!! Självklart var ju min idol Anders f rönnblom där och han är ju bara så bra! också var det ju förstås Johan johansson!

 
  


Ovanifrån: Mårten Lärka med band, Johan Johansson, Caj Karlsson, Anders F Rönnblom och Peter R Ericson

                                                                                                                                                               Fortsättning följer.....

RSS 2.0