Shut up

Ja, den där fina tackvideon låg ju faktiskt på min blogg imorse när jag tittade. Min finurlige lille Lärka har visst varit inne.... Har ni någonsin tänkt på vad mycket oljud det är här i världen. Går ju inte att hitta en enda ljudfri zon när man bor i stan. (Tacka vet jag Jättendal...hihi, ja så länge inte lärkan drar fram elgitarren ;-) Någonting i mitt tillstånd gör att minsta lilla ljud känns sju resor värre. Tänk er då att befinna sig på willys. Varenda litenkyl/frys surrar, vagnar som dras omkring, manglande pantmaskiner, blippande från kassor, barn som skiker, tanter som tjattrar,truckar kör omkring, reklam ur högtalarna.... Jag är helt slut! Promenaden dit och hem totalförstörs av all trafik. Jag hatar bilar, bussar, lastbilar... Haha, ja alltså, jag blir allvarligt irriterad på dom. Kan inte folk gå så det blir tyst nån gång.... Gå ut oc lyssna bara. Världen vibrerar av ljud. Ge mig tystnad.

Kolla här då!


Röntgen

Fortfarande inget resultat från röntgen. Det borde ju betyda att inget superallvarligt funnits, eller?

Kontrasten

Efter dagens upplevelse kan jag konstatera att det är ytterst obehagligt att spruta in kontrastvätska i blodet. Men i vanlig ordning så lurade jag mig själv genom att intala mig att det är a piece of cake. Och vips så var det gjort! En annan bra strategi när det gäller nålar och grejer är att titta åt ett annat håll och låtsas att det regnar.

Nu ska jag titta på En lanthandel i provence, härlig fransk feelgood enligt fodralet. Som kontrast till kontrasten typ hihi...

Hej så länge


Orolig

Tack för alla fina tips på saker att göra. Ni är ju underbara!

Igår somnade jag inte förrän klockan 03.00. Spelar ingen roll hur jag vrider och vänder på mig så somnar jag inte. Varje natt samma visa... tur att man har sovmorgon. Ödlan i hvudet vill inte sova, det är då ett som är säkert. Själv är jag hur trött som helst.

Virusinfektion talade den förste läkaren på akuten om. Att det troligen är virus. Jag kan inte mycket om sådant men ni kanske vet. Kan ett virus fastna så här i huvudet. Känns som att det håller på äter upp min hjärna typ. Över 6 veckor nu....

Får se om röntgen visar något imorgon.

Blev förresten väldigt glad när jag läste tidningen imorse. På familjesidorna under dagens namn som är Mårten. Grattis älskling! Så hade de dessutom satt in en bild på självaste Mårten Lärka! Det var uppiggande!

Ge mig ett tips!

Ni som känner mig lite bättre vet ju att jag är ganska rastlös av mig. Så nu efterlyser jag tips på saker att göra som inte kräver mycket energi. Och som helst går att göra liggandes/sittandes i soffan.

Slog mig precis att chefen kanske har något passande projekt på gång? Något jag kan pyssla med utan att anstränga mig för mycket? Klippa och klistra eller vad vet jag...

Diagnos okänd?

Nu är jag inne på min fjärde veckas sjukskrivning och jag vet fortfarande inte vad som är på tok. En skruv lös....? Fast det kanske jag alltid har haft?! Mer eller mindre.
Nä, ödlan kryper fortfarande omkring däruppe och det vibrerar och känns obehagligt. Har tagit en massa blodprover och de ser bra ut. CT-röntgen och ryggmärgsprov visar inte heller något konstigt. På torsdag skall jag iväg på ytterligare en röntgen och jag hoppas de kan utläsa något från den... eller ej... beror ju såklart på vad det är. En sak är säker iaf och det är att jag vill ha en diagnos nu så man slipper gå (öhh, ligga snarare) omkring och oroa sig.

Så sen sist har jag hunnit med ännu ett antal filmer och såklart dagarnas höjdpunkt Hem till Gården. Tänka sig hur lätt man fastnar i serier.Ett gäng dvd-boxar senare

Kom aldrig iväg på den där festen jag skrev om sist. Planerna brast nånstans innan min arbetsdag var slut. Så i stället för att spendera kvällen på bröllopsfest med finklänning fick det bli akuten med en osnygg sjukhusskjorta.
Anledningen till det då kan man ju fråga sig. Jo, jag har något otalt med mitt huvud. En lite ödla som krälar omkring. Som gömmer sig i gömslen och vrår och som tack och lov inte syns på några röntgenbilder. Men vad den gör där och hur länge vet jag ingenting om... Inga prover som visar något. Antagligen ett virus som satt sig i skallen. Utrednig pågår. Det här är inte roligt. En ytterst obehaglig känsla... yr och dan.

Så de senaste två veckorna har jag spenderat på soffan/i sängen. Blivit uppassad av nära och kära. Sett en massa film och tv. Nu senast första säsongen av Mad men, säsong 1-3 av Varuhuset. Är totalt fast och vill bara se mera. Varuhuset är ju hur kul som helst....Bodil, Conny, Margareta öhman, Carlos, axelvaddar, charken, 80-talskläder.... Mad Men kan jag starkt rekommendera. Annat som rullat och rullar är ju förmiddagarnas Hem till gården på tv4, Into the wild, De sju samurajerna.
Men DVD-boxar med tv-serier är nog det bästa som finns. lagom långa avsnitt och hur himla mycket bättre blir det inte när man kan se den spännande fortsättningen på en gång?! Eller ok, om man nu ska se en lång film hur skönt är det då inte när denna bild dyker upp på tv:n. Den svartvita Kurosawa-rullen må vara en klassiker men brutalare dialog får man leta efter, så en pausbild är skön att vila öronen på.

 

Mer från mig kommer senare. Nu ska jag äta.


RSS 2.0